A koncertről

Bíró Eszter énekes, színész, aki eddig színházi- és       filmfőszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel. A könyvlemez 1. része új kiadásban, illetve 2. része 2015-ben jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában.   

Az Állati Zenés ABC 2014-ben az év gyermek albuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott, Bíró Eszter 2015-ben vehette át Presser Gábortól a Story Érték Díjat, mint az év énekesnője. Az Állati Zenés ABC 2. részét 2016-ban Fonogram Díjra jelölték. 2013 őszétől több állami általános iskola alsó tagozatában használják a könyvet és lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként. Bíró Eszter klippjei a Minimax TV csatornán is láthatók. 


Az énekesnőt két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak. A zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Fodo írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái.   

A koncerten Eszter mellett a színpadon olyan kiváló zenészek szerepelnek, mint maga a zeneszerző, Födő Sándor “Fodo” és Hámori Máté. Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, gitártól kezdve egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig.   Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával. Egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!   A koncerteken közreműködik: 

Födő Sándor “Fodo” (harmonika, ütőhangszerek)
Hámori Máté (gitárok, ukulele, ütőhangszerek)

Vendégművészek:

Hegedűs Máté "Kishega" (hegedű)
Kertész Ákos (dob)
Csókás Zsolt (gitár)
Frey György (basszusgitár)
Fekete Márton "Kispuma" (brácsa)
Molnár Péter "Mojmoj" (bőgő)
Gyermekkórus (Brebovszky Klára karvezetésével)