ALKOTÓK


Bíró Eszter 
ötlet, koncepció, mese, ének  

Gyermekként sokat álmodoztam. Volt egy vissza-visszatérő álmom, hogy nagy színpadon állok, és sok embernek énekelek. Ez az álmom hamar beteljesült. Mostanra már biztosan tudom, hogy a vágyaink elérhetővé válhatnak, ha szorgalommal, tanulással, akarattal, kitartással és némi szerencsével társulnak. Az ábécés állatok között a Q-kukac a kedvencem, mert a dala nekem arról szól, hogy a lényeg a kis részletekben rejlik, hogy mindenki számára van hely a világban. Látod? A kis kukac is megtalálta az övét.

Födő Sándor "Fodo"
zeneszerző   

Már óvodásként Apu basszusgitárja lógott a            nyakamban, és onnantól kezdve bármin, ami a kezem ügyébe került és hangot adott ki, előbb–utóbb valamilyen dal született. Úgy érzem a 2 kötethez megírt 46 dalban több tucat ablakot kinyitottam, valamit csak résnyire, valamit egészen kitártam, melyeken át beszűrődnek megannyi kultúra zenéinek csodái. A legnagyobb kalandom az ékszerteknőssel volt, hatszor írtam újra a balladáját. Volt dühöngő rocker, majd magára hagyott, halkbeszédű társ, de úgy érzem mostanra barátkoztunk össze igazán. Talán egyszer majd a többit is megmutatom…  


Hegyi György
dalszövegek 

Versben, mesében, zenében gazdag gyerekkoromban elhatároztam, hogy én is fogok meséket, szövegeket írni dalokhoz. Úgyhogy felnőttem, és írtam is egy csomót. Ám ezek a dalok, és bennük a mesék mind felnőtteknek szóltak, így hát az itt szereplő állatsereglet kieszelése frissítő kirándulás volt a számomra. Bár mindegyik jószágot szeretettel bocsájtom útjára, kedvencem mégis a dzs-betűs állat: biztosan tudom, hogy ott bujkál valahol az esőerdők párás mélyén, és hajnalban vidám kurjantásokkal köszönti a felkelő Napot. Aki megtalálja, szóljon! 

Ügyvédvilág cikk

Bakos Barbara
illusztráció

Kicsi korom óta szinte mindenhova firkáltam, az ujjaim állandóan filctollasak voltak, aminek az óvónénik annyira nem örültek, szüleim viszont annál inkább. Egy olyan csodálatos művészcsaládban nőttem fel, ahol sosem szóltak rám, ha például zsírkrétával összefirkáltam a falat. Kedvenc állatom a zsizsik, akit egy igazi kis kalandornak képzeltem el. Én is próbálok mindig arra törekedni, hogy minél többet legyek úton, és minél több kalandban legyen részem, hisz az ihlet ilyenkor találja meg igazán az embert.