AZ IDŐMANÓ KALANDJAI C. ANIMÁCIÓS MINISOROZATOM RÉSZEIT VASÁRNAPONKÉNT 11h-KOR- EGÉSZEN GYEREKNAPIG LÁTHATJÁTOK A VÁRKERT BAZÁR FB OLDALÁN!

A SZEMÉLYES  TALÁLKOZÁSIG VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!
ESZTER"Bemegy-e a zene a fejedbe? Beeeee! Beeeee! – csendül fel a refrén Bíró Eszter új nagylemezén, a Birkadalban. És jól mondja, mert bemegy a zene, méghozzá nemcsak a mi fejünkbe, hanem a gyerekem ovis társaiéban is ott van már, az ajándékba kapott zenés mesés képeskönyv azonnal a csoport kedvence lett."
Népszabadság, Zenés játék a betűkkel, Sándor Tünde, 2013. június 14.

“A gyerekek igényét minél magasabbra emelni, és úgy nevelni őket, hogy vágyaik megvalósításához képesek legyenek megteremteni a feltételeket, rendkívül fontos szülőnek és pedagógusnak egyaránt. A zene világának megismerése nem utolsó feladat, mert nagyon befolyásolja - többek között - a gyerekek érzelmi fejlődését. Ezek a dalok utazásra hívnak a színvonalas zene világába. Az ábécé mellett nagyszerű muzsikusok különös hangszereivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Ráadásul Bíró Eszter szép hangján és barátságos, közvetlen előadásában. Szívesen ajánlom mindenkinek.”

Halász Judit ajánlója az Állati Zenés ABC 2. hátsó borítóján


Bíró Eszter a gyermekeknek szóló Időradír és Állati Zenés ABC című képeskönyvek, lemezek és koncertek létrehozója, énekese. Színházi és filmes főszerepek (Az Operaház Fantomja, Miss Saigon, Elfújta a szél, Mozart!, Csoda Krakkóban stb.), a Budapest Klezmer Band szólistája, new yorki színész diploma, a Fiatalok Eurovíziós Fesztiváljának 1. helye, Gundel Művészeti-, Cosmopolitan és eMeRTon Díj, számos szólólemez, illetve világzenei produkciók főszereplője Al Di Meola, Frank London (Klezmatics), Zorán és Presser Gábor mellett.   Az „Állati Zenés ABC” 2014-ben az év hazai gyerekalbuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott. Eszter 2015-ben Story Érték Díjat vehetett át Presser Gábortól, mint az év énekesnője. Gyereklemezei közel 10 000 példányban fogytak el, a Minimax TV csatorna folyamatosan játssza klipjeit, és több általános iskola alsó tagozatában használják könyveit és lemezeit a tananyag kiegészítéseként.

Eszter a családi, interaktív koncertek mellett világzenei koncertjeivel, a Falusi Mariannal közös, Egy kicsit ide, egy kicsit oda című estjével is szerepel itthon és külföldön. Színházi főszerepeket jelenleg a Budapesti Operettszínházban, az Elfújta a szél és Levelek otthonról című produkcióiban alakít.