AZ IDŐMANÓ UTAZÁSAI

Multimédiás, interaktív, családi mesekoncert show

Miért baj, hogy az Időmanó ügyetlensége folytán összetörik a különleges világóra? Mert emiatt az időjárás, az évszakok, és a hét napjai is összekuszálódnak! Meg kell találni a szerkezet elgurult darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a  gyerekek segítségére van szükség, hogy az Időmanóval együtt kiderítsék, mikor jön a tavasz, mikor van a farsang, mikor ünnepeljük a karácsonyt, melyik nap az első a héten. Az előadás során bejárunk egy utat, beülünk az Idő-folyón a Perc-hajóba, lemegyünk a föld alá, a vízben úszunk, szállunk az égen, hogy megkeressük az óra darabjait. Hogy merre induljunk az Idő-folyón? Kiderül az előadás végére – sok dal és interaktív játék segítségével – és összeáll, újra ketyeg az óra!Az ünnepi koncertsorozat részei:
Az Időmanó farsangja
Az Időmanó húsvétja
Az Időmanó adventje
Időmanó és a Mikulás
Az Időmanó szilvesztere

Az Időmanó szerepében a Fonogram -, Gundel Művészeti - és Érték Díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter, akinek produkciója a magyar gyerekzenei színtéren kuriózum. Koncert, miniszínház, tánc, animációk és interakciók egyben. Nemcsak igényes zenével szólal meg és szórakoztató, de a 21. század vizualítását és eszközeit használja, játékosan oktat bevonva a gyerekeket az előadásba interaktív módon énekléssel, mozgással.

Bíró Eszter Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat, az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat. Az Állati Zenés ABC 1. és 2., illetve Időradír c. CD-s kiadványok 10 000 példányban keltek el, Az Időmanó kalandjai c. TV-sorozat immár 17 résszel fut a JimJam TV-csatornán. Eszter könyveit már több általános iskola alsó tagozatában használják a tananyag kiegészítéseként. 

Előadja:
Bíró Eszter (az Időmanó szerepében) – ének, metalofon, chimes, tánc
Födő Sándor – ütőhangszerek, vokál 
Csókás Zsolt – gitárok, vokál
Cserta Balázs – szoprán szaxofon, klarinét, furulyák, magyar duda
Papesch Péter – basszusgitár

Narrátor (felvételről): Kálloy Molnár Péter
Gyerek narrátorok (felvételről): Födő Noa és Benjamin
Interaktív vetítés, élő animációk: Hradszky Tamás
Hang: Takács László „Taki”
Fény: Kovács Áron
Jelmez: Csaba Krisztina
Sztepp koreográfia: Bóbis László

Animációk: Horváth Réka
Dramaturg/író: Bíró Eszter és Födő Sándor

Zeneszerző/hangszerelés: Födő Sándor
Dalszövegek: Hegyi György, Marék Veronika, Varró Dani
Rendező: Bíró Eszter

Az előadás egyrészes, kb. 60 - 65 percben.

Linkek:
Trailer:


2 perces ajánló:


30 mp-es ajánló:


Koncertszervezés és sajtó megjelenések: