“Bemegy-e a zene a fejedbe? Beeeee! Beeeee! – csendül fel a refrén Bíró Eszter új nagylemezén, a Birkadalban. És jól mondja, mert bemegy a zene, méghozzá nemcsak a mi fejünkbe, hanem a gyerekem ovis társaiéban is ott van már, az ajándékba kapott zenés mesés képeskönyv azonnal a csoport kedvence lett. (…) Szép, időálló ajándék lehet minden óvodásnak.”
Népszabadság, Zenés játék a betűkkel, Sándor Tünde, 2013. június 14.   

 “Nem meglepő, hogy első gyerekeknek szóló albuma, az Állati Zenés ABC is rendkívül sokszínű zeneileg. (…) Minden adott tehát, hogy az óvodás-kisiskolás korosztály megismerje az ábécét – ha az iskolában nem is „annyira könnyű, annyira szép”, Bíró Eszter projektje azt üzeni, mégis megéri felfedezni.” 
Meseutca.hu, Fedezzük fel az ábécét!, Tamás Zsuzsa, 2013. november 11.    

 “Szeretem, ahogy bátran vált műfajt, ahogy kísérletezik, és ahogyan a néha gyökeresen különböző területeken megtalálja a saját, személyre szabott helyét. Ám Eszternél a kicsiket megszólító projekt sem lehet hagyományos. Ennyi játékot, meglepő megoldást, fura kísérletet nemigen hallhattunk még gyereklemezen. “ 
Magyarnarancs.hu, Bíró Eszter és az Állati Zenés ABC, Karafiáth Orsolya, 2013. október 9.   

 “Szöveg és zene együtt pedig a kortárs gyerekzenei kínálatban ritkaságnak számító sokszínű, játszani szerető és tudó világot teremtett. (…) Bíró Eszter lemeze/könyve elsősorban színes, (felnőtteknek is) élvezhető, jó zenei játék.” 
Bárkaonline.hu, Bemegy-e a zene a fejedbe?, Lovász Andrea, 2013. október 8.   

 “Jókor jelent meg a könyv, a most iskolába induló, leendő elsősök már a nyáron elkezdhetnek ismerkedni vele. Mert ugye, az a bizonyos út az ABC-vel kezdődik és a lemezzel kísért, zenés, mesés képeskönyv lapozgatása közben néhány betű észrevétlenül is megragad a fejecskékben.
Utazonet.hu, Életre szóló utazás, Révay András, 2015. június 4.    

 “Hatásos "csodafegyver” a mai gyerekek és szüleik, nagyszüleik egyik közös réme, a diszlexia, az olvasási nehézségek ellen. (…) Egy bizonyos: ez a könyv kiváló, mert spontán és könnyed házi iskola- előkészítő lehet sok-sok, most végzett nagycsoportos óvodás számára. Az pedig szinte természetes, hogy az óvodák házi könyvtárából nem hiányozhat.” 
Új ember (Mértékadó), Reszkess, diszlexia!, Petrőczi Éva, 2015. június   

"3 éves kislányom születése óta odavan a gyerekdalokért. Bíztam benne, hogy tetszeni fog neki, de azért én is meglepődtem, amikor már az első zeneszámot rögtön 5x kellett meghallgatnunk egymás után. (…) A dalszövegek humorosak, a zenék pörgősek, ritmusosak, számos különböző nemzet hangszere is megszólal, teremtve ezzel leküzdhetetlen vágyat az énekléshez és táncoláshoz. Gyerkőcöm mai napi aktuális kedvence az Aranka, az aranyhal, illetve a Kanári dal, az enyém pedig az Ezermester Muki. Mert be kell vallanom, néha a férjemmel akkor is bekapcsoljuk ezt a lemezt az autónkban, ha a csemeténk épp nincs is velünk." 
Piki – Piciknek és Kicsiknek Facebook oldal, Szilágyi Judit, 2015. július 22.   

Néhány kritika az Állati Zenés ABC 2. -ről:   

“A kedves humorú, állatokkal teli dalszövegeket Hegyi György jegyzi, a kötetet Bakos Barbara rajzolta tele fantáziadús, fura figurákkal. A lemezen olyan jeles művészek is közreműködnek, mint Gálvölgyi János, Lovasi András, Presser Gábor. Néha a gyerekek kórusa is megszólal. Az első kötetben még helyet nem kapó betűk ihletnek dalokat és képeket. Nem mondom, hogy könnyű például dzs betűs állatott találni, de rafinált ötletességgel ez a lehetetlen helyzet is megoldódik. És még a q betűnek sem kell búslakodnia. Födő régóta zenél Halász Judit gyerekműsoraiban, és zenét is szerez ezekhez. Eszter ebben a műfajban nyilvánvalóan sokat tanult a nagy elődtől. Halász szeretettel ajánlja is a kötet hátsó borítóján az Állati Zenés ABC 2.-őt. Bíró Eszter pedig megmaradt olyan őszintének, tisztának, mint amilyen 16 évesen volt. Szakmai tudással felvértezve is megőrizte gyerekségét.” 
Népszava, Profivá vált gyerek, Bóta Gábor, 2015. december 2.
    
“Az Állati Zenés ABC első részének rajongói nagyon örülhetnek: megjelent ugyanis a folytatás CD és könyv, melynek hallgatása közben újabb betűkkel ismerkedhetnek meg az óvodások, kisiskolások a sok izgalmas, esetenként kitalált állattal kapcsolatos dalokban. Zeneileg ismét egy rendkívül sokszínű, értékes albumot adhatunk a csemetéinknek, ahol számos nemzet hangszerét, hangzásvilágát is megismerhetik. A dalszövegek mulatságosak, a dalok ritmusosak, a dallam fülbemászó, gyermekek és felnőttek számára is élményt jelent a lemez hallgatása akár otthon, akár utazás közben.” 
PIKI – Piciknek és Kicsiknek FB oldal, Meghallgattuk, megszerettük, Szilágyi Judit, 2016. január 6.