Bíró Eszter: Állati Zenés ABC 
Koncert gyerekeknek és felnőtteknek

Bíró Eszter énekesnő, színésznő, aki eddig színházi – és film főszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 tavaszán új, elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló Állati Zenés ABC című képeskönyvet, az ehhez tartozó lemezt és színpadi produkciót készített. Az „Állati Zenés ABC” 2014-ben az év hazai gyerekalbuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott. 2013 őszétől több állami általános iskola első osztályában használják a könyvet és lemezt a tananyag alternatív kiegészítéseként.
Halász Judit a könyv hátsó borítójához írt ajánlója:“A gyerekek igényét minél magasabbra emelni, és úgy nevelni őket, hogy vágyaik megvalósításához képesek legyenek megteremteni a feltételeket, rendkívül fontos szülőnek és pedagógusnak egyaránt.
A zene világának megismerése nem utolsó feladat, mert nagyon befolyásolja - többek között - a gyerekek érzelmi fejlődését. Ezek a dalok utazásra hívnak a színvonalas zene világába. Az ábécé mellett nagyszerű muzsikusok különös hangszereivel is megismerkedhetnek a gyerekek. Ráadásul Bíró Eszter szép hangján és barátságos, közvetlen előadásában. Szívesen ajánlom mindenkinek.”

Az énekesnőnek, aki 2015-ben Story Érték Díjat vehetett át, mint az év énekesnője két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás
korosztállyal, ugyanakkor a szülőknek is színvonalas szórakozást nyújthasson. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Födő Sándor írta, aki Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. 

Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy
felhőtlen barangolás a betűk és hangok világában!

Közreműködik:

Födő Sándor - ütőhangszerek, vokál
Hámori Máté / Csókás Zsolt – gitárok, vokál
Cserta Balázs - fúvós hangszerek (klarinét, furulyák, tárogató, szoprán szaxofon)
Papesch Péter - basszusgitár

Linkek:

Az Állati Zenés ABC-ről:

Bíró Eszter erdélyi koncert-részletek (2 p):

Állati Zenés ABC 2. werkfilm:

Bíró Eszter Állati Zenés ABC-je a közoktatásban:

ABC-dal:

Tyúkanyó meséi:
 
Állati Zenés ABC 1. trailer:
 
Állati Zenés ABC 2. trailer:


Koncertszervezés és sajtó megjelenések: