Bíró Eszter: Ej, mi a kő!

családi interaktív koncertMindannyiunk életében van néhány olyan magyar vers, amelyből akkor is tudunk hosszabban-rövidebben idézni, ha netán épp a legmélyebb álmunkból riasztanak fel. Az egyik ilyen költemény egészen biztosan Petőfi Sándortól az Anyám tyúkja. Bíró Eszter és kiváló zenésztársai most a népszerű költeményből kiindulva gondolkodnak a játékos koncerten résztvevő gyerekekkel közösen jóságról és szeretetről, odafigyelésről és egymás megbecsüléséről. Okos humor, közös játék - ekörül forog az Ej, mi a kő!

A gazdag színházi és filmes tapasztalattal egyaránt rendelkező Bíró Eszter, mások mellett Fonogram-és Érték-díjjal kitüntetett énekesnő és színésznő 2013 óta foglalkozik aktívan azzal, hogyan lehet a kicsiket és a még kisebbeket is úgy megszólítani a színpadról, hogy az elhangzó dalokat, verseket, meséket mindenki a sajátjának érezze, korosztálytól függetlenül. A sokműfajúság Bíró Eszter egyik különös ismertetőjegye: aki követi pályáját, jól tudja, hogy tévéműsortól videoklipekig, hanglemezektől iskolai segédanyagként használt könyvekig ível a gazdag katalógus. Nemrég emlékeztünk meg Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról: az Anyám tyúkja zenés-játékos, jókedvű „újrahasznosítása” váratlan nézőpontból mutatja meg a klasszikus vers legfontosabb erényeit. A szobában bent lakó tyúkanyó és az őt a sarokból fürkésző Morzsa kutya története ugyanis Bíró Eszter és zenésztársai szerint korántsem csak egy könnyen szájra álló, ritmusosan mondható vers: mély tartalommal bír. Találjuk meg együtt ezt a tartalmat!


Közreműködnek:


Födő Sándor – ütőhangszerek, vokál

Csókás Zsolt – gitár, vokál

Cserta Balázs - szoprán szaxofon, duda, furulyák, tárogató, klarinét

Papesch Péter – basszusgitárAz Anyám tyúkja c. klip 2024 tavaszától a JimJam TV-n és Bíró Eszter youtube csatornáján hallható/látható.